Duel protiv Moldavaca otvara T. Brkić i to protiv R. Albota, njihovog najboljeg igrača, dok će D. Džumhur igrati protiv M. Dubarenca. Povreda je spriječila A. Šetkića da se nađe u kombinaciji za nastup u Mostaru

Današnji žrijeb za četvrtfinalni duel Davis cupa (2. grupa Evro-afričke zone) između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Moldavije donio je sljedeće parove; u petak igraju (od 11 sati) Tomislav Brkić i Radu Albot, te potom Damir Džumhur i Maxim Dubarenco, u subotu će se susresti timovi Brkić / Džumhur i Albot / Andrei Ciumac, dok je za nedjelju predviđeno da snagu odmjere Brkić i Dubarenco, te Džumhur i Albot.
Prvo što upada u oči jeste to da u bh. selekciji nema Aldina Šetkića, trenutno drugorangiranog tenisera u Bosni i Hercegovini. Očito je trosedmična turneja u Kanadi, na kojoj je napravio odličan rezultat, ipak uzela svoj danak. Ta činjenica znači da je domaći tim osjetno oslabljen i da više nije favorit u ovom meču. Podsjećamo, trenutno najbolje rangirani igrač među ovima koji će nastupati u Mostaru jeste 23-godišnji Albot, koji je 220. u singlu i 255. u dublu. Pošto je i njegov partner u dublu Ciumac trenutno 340. u toj konkurenciji, te kao tim imaju 595. poziciju, a bh. par ima zbirni ranking osjetno lošiji (914), Moldavci su i tu u prednosti, makar na papiru.
Naravno, pošto je riječ o Davis cupu, ekipnom takmičenju u kome domaći teren i publika znaju itekako doći do izražaja, sve ove prethodno pobrojane brojke ne moraju ništa značiti. Za brigu mogu biti tek podaci da će to Džumhuru biti prvi nastup na zemlji u 2013, te da je Brkić lani dva puta igrao protiv Albota i oba puta bio poražen.
tennis.ba